Een bezoek aan de huisarts is meestal het eerste wat je moet doen als je enige vorm van gezondheidsklachten ervaart. De huisarts kan dan vaststellen wat er precies met je aan de hand is en een behandeling voorstellen. De taak van het vaststellen van diagnoses en het doorverwijzen voor verdere behandeling in de beginfase van een ziekte is ontzettend belangrijk. Dit is ook de reden waarom een bezoek aan de huisarts volledig vergoed wordt door de zorgverzekering. Het moet namelijk niet zo zijn dat mensen te lang met gezondheidsklachten rond blijven lopen, omdat zij geen geld hebben om hier een eigen bijdrage aan te leveren. Een vroege diagnose van een ziekte verbetert namelijk de kansen op genezing immens.

Onderzoek door huisarts vergoed, behandeling niet altijd

Wanneer je problemen ervaart met je gezondheid dan is het goed om zo snel mogelijk uit te vinden wat er precies mis met je is. Nu hoef je natuurlijk niet bij de eerste de beste verkoudheid of griep meteen een afspraak bij de huisartsenpraktijk te maken, maar als klachten enige tijd aanhouden of ernstig lijken dan is de huisarts de eerste persoon waar je contact mee opneemt. Het onderzoek door de huisarts kost je ook helemaal niks als je voor zorg verzekerd bent. Wettelijk is namelijk vastgelegd dat huisartsbezoeken volledig vergoed moeten worden door een zorgverzekering. Het is wel goed om te weten dat een behandeling niet altijd vergoed wordt. De huisarts kan bijvoorbeeld medicijnen voorschrijven die je wel voor een deel zelf moet betalen.

Kosten voor ziektebehandeling op zorgverzekering verhalen

De kosten voor een bezoek aan de huisarts zijn heel makkelijk op de verzekering te verhalen. Je hoeft hier namelijk zelf helemaal niks voor te doen. Je moet enkel het personeel in de huisartsenpraktijk op de hoogte stellen bij welke verzekering je bent aangesloten. Zij zullen vervolgens de kosten zelf in rekening brengen bij de zorgverzekering. Dit geldt ook voor de meeste behandelingen die je ondergaat. Soms kan het echter zijn dat je wel een percentage zelf moet meebetalen of dat de behandeling onder je eigen risico valt. Het kan dan voorkomen dat je wel zelf moet afrekenen voor je zorg.