Het innemen van collageen is makkelijker dan je denkt

Posted by

De fervente vitamine pil slikkers of proteïne poeder fanaten draaien hun hand er niet voor om. Maar de rookies onder ons vragen zich af, collageen innemen, wie wat waar wanneer? Het innemen van collageen is makkelijker dan je denkt, in tegenstelling tot veel andere supplementen zijn er geen richtlijnen. Collageen kun je innemen wanneer je zelf wilt.

Perfecte tijdstip voor collageen

Het perfecte tijdstip is het tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Dat kan ‘s ochtends zijn of ‘s avonds, op een lage of volle maag. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor de ander. Iedereen is tenslotte uniek. Dus het is vooral een kwestie van trial en error. Jij kent je lichaam het beste, probeer het op verschillende tijdstippen en op een lege vs. volle maag en kijk waar jij je het prettigst bij voelt.

Wees consequent

Zorg er wel voor dat je consequent bent met innemen, met consequent bedoelen we op dagelijkse basis dus niet de ene dag wel en vervolgens weer een tijdje niet. Het makkelijkste om het vol te houden is om het onderdeel te maken van je routine. Bedenkt of je routines hebt, hoewel je er misschien niet heel bewust mee bezig bent heeft bijna ieder mens routines. Elke ochtend een kop koffie is al een routine, niets makkelijker dan de collageen hieraan toe te voegen. Terwijl als je de ochtenden liever niets eet of drinkt, dan is het makkelijker voor jou om in de avond collageen toe te voegen aan je dieet.

Neem niet teveel collageen

Al van kinds af aan hebben we geleerd dat overal waar ‘te’ voor staat niet goed is. Dit geldt ook voor collageen, hoewel er weinig tot geen bijwerkingen bekend zijn van het nemen van een grote hoeveelheid collageen is het verstandig om je altijd (lees: altijd) aan de advies hoeveelheid te houden. De advies hoeveelheid verschilt per product, afhankelijk van de concentratie en eventuele andere ingrediënten die het product bevat. Op de verpakking van ieder product staat hoeveel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is. Voor collageen bestaat er (nog) geen universele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Ben jij een sporter?

Collageen wordt niet alleen ingenomen om anti-aging effecten te bewerkstelligen, ook is het van belang voor soepele spieren en gewrichten. Ben jij een fanatieke sporter die dagelijkse eiwit- of proteïne shakes drinkt, dan kan het een idee zijn om een schepje collageen poeder aan je shake toe te voegen.