Rimpelige huid, is een facelift een oplossing?

Wanneer je last hebt van een rimpelige huid dan kan een facelift een oplossing zijn. Het hoeft echter niet de enige behandeling te zijn in de plastische chirurgie die een oplossing voor dit probleem kan zijn. Er zijn namelijk ook andere behandelingen die een plastisch chirurg in zijn of haar arsenaal heeft die een rimpelige huid kunnen oplossen.

verzorging vrouwen

Om dit zeker te weten kan je het beste een afspraak maken met een chirurg in een kliniek om de situatie te beoordelen. Een facelift wordt vaak toegepast wanneer op latere leeftijd de huid van het gezicht losser om het gezicht komt te zitten. Hierdoor ontstaan er rimpels. Voornamelijk rond de ogen, het voorhoofd en de wangen zijn gebieden van het gezicht waar rimpels kunnen ontstaan die met een facelift verholpen kunnen worden.

Hoe wordt een facelift toegepast?

Wanneer wordt gekozen voor een facelift om een rimpelige huid in het gezicht op te lossen dan zal er een kleine insneden worden gemaakt in de huid voor de oren. Vervolgens zal de arts de huid straktrekken en opnieuw aan het gezicht hechten. Als het ware wordt de huid van het gezicht dus gelift en strak getrokken.

Het gevolg hiervan is dat de huid weer strakker om het gezicht zit en dat rimpels als gevolg van een loszittende huid verdwijnen. Ook zijn er mogelijkheden om delen van het gezicht op te vullen, bijvoorbeeld met eigen vet wat via lipofilling op een andere plek in het lichaam verwijderd is. De resultaten die met faceliften worden behaald zijn tegenwoordig zeer voorspelbaar. De behandeling is door de jaren heen zoveel beter geworden dat artsen het eindresultaat zeer goed kunnen voorspellen en ook zeer consistent zijn.