goud investerenBij investeren denken veel mensen in eerste instantie aan aandelen op de beurs. Maar er zijn ook nog andere manieren om te beleggen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun geld omzetten in goud. Ze kopen bijvoorbeeld fysieke goudbaren, in de hoop dat deze in de loop der jaren meer waard zullen worden. Maar waarom zou iemand fysiek goud aankopen? In dit artikel meer informatie. Je kunt De Goudwaag Goudprijs opvragen voor de hoogste prijs voor je fysieke goud.

Schaarste

Goud is een schaarse grondstof. Doorgaans is schaarste goed voor de waarde van iets. Als er weinig is van een bepaalde grondstof dan zal in veel gevallen de waarde hiervan toenemen. Al jaren neemt de productie van goud af, terwijl de vraag juist stijgt. Dit is waar beleggers die investeren in goud op hopen. In tijdens van economisch slechtere tijden zie je vaak dat de goedkoers stijgt. Vroeger was het overigens zo dat het geld in een economie was vertegenwoordigd door fysiek goud. Daar is in 1971 verandering in gekomen.

Goud heeft een intrinsieke waarde

In tegenstelling tot fysiek geld of virtueel geld heeft goud een intrinsieke. Het is grondstof met verschillende speciale eigenschappen. Over de hele wereld wordt goud gezien als waardevol. Hierdoor kan goud een bescherming bieden tegen het verlies van vermogen. Zo kan een valuta uiteindelijk weinig meer waard zijn door extreme inflatie. Bedrijven waar u aandelen houdt of banken waar u spaargeld stalt kunnen failliet gaan. Bij goud is dit niet het geval. Fysiek goud zal altijd een waarde blijven houden en is tastbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen of geld op een spaarrekening. Bezoek ook eerlijke goud inkoop in Den Haag voor de beste prijzen.