Wat is acupunctuur en wat kun je ermee?

Posted by

We zien dat er de laatste tijd veel mensen zijn die zoeken naar alternatieve geneeswijzen als oplossing voor bepaalde klachten. Op dit moment is de Chinese geneeswijze acupunctuur erg bekend in ons land.

Aangezien nog niet iedereen weet wat deze geneeswijze precies is zullen wij je hierover wat meer in dit artikel laten zien. Dit zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten bij de behandeling en wat acupunctuur met je lichaam doet is ook interessant om te weten.

Wat is accupunctuur? 

Acupunctuur kan ook wel worden gezien als een van de belangrijkste geneeswijzen binnen de Chinese geneeskunde. Dit is een behandeling die met name is geschikt voor pijn en ontstekingen. Het is een middel om de  lichaamseigen genezende chemicaliën aan het werk te zetten om het lichaam te genezen. Acupunctuur is met name gebruik doordat er een hele hoop wetenschappelijk bewijs voor is dat het werkt.

Behandeling

Er wordt gedacht dat deze vorm van behandeling al wordt gedaan sinds 1000 voor Christus. Deze behandeling is gebaseerd holistische concept van behandeling en een erkenning van het vermogen van het lichaam om weer de gezondheidstoestand te herstellen. Binnen de accupunctuur zijn er meerdere krachten van belang. Twee zijn hiervan het belangrijkste, dit zijn natuurlijk YIN en YANG. Behandeling met acupunctuur wordt uitgevoerd met als doel of om alle lichaamssystemen weer in en balans te krijgen, ook wel de zogeheten homeostase. Dit wordt met name gedaan door de acupunctuurpunten in het lichaam aan te spreken die van belang zijn voor de doorstroom van de energie.